کنکاش

یادداشتهایی در موضوعات سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی

کنکاش

یادداشتهایی در موضوعات سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی

طبقه بندی موضوعی

رابطه دمکراسی با توسعه اقتصادی

شنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۹، ۰۴:۵۶ ب.ظ

برخی از اقتصاددانان با استناد به فرض رای دهنده غیر منطقی یا غیرمطلع، از کارآیی دموکراسی انتقاد کرده اند. استدلال دیگر این است که دموکراسی به دلیل حجم بالای ورودیها و مشارکت رای دهندگان، روند تصمیم گیری را کند می کند. یک نمونه متداول که غالباً برای اثبات این نکته نقل می شود ، توسعه اقتصادی بالای چین(کشوری غیردمکراتیک) در مقایسه با هند (کشوری دموکراتیک) است. به گفته اقتصاددانان ، عدم مشارکت دموکراتیک در کشورهایی مانند چین امکان رشد بی وقفه اقتصادی را فراهم ساخته است.

سقراط معتقد بود که دموکراسی بدون رای دهندگان تحصیل کرده (دارای دانش و مسئولیت پذیری) فقط منجر به انتخاب رهبران پوپولیست به جای واجد صلاحیت خواهد شد که در نهایت به سقوط مملکت منجر می شود. این مطلب را افلاطون در کتاب 10 جمهوری، در گفتگوی سقراط با آدیمانتوس نقل کرده است. سقراط بر این عقیده بود که حق رأی نباید یک حق تمایزآمیز باشد (مثلاً با تولد یا شهروندی) بلکه فقط باید به افرادی داده شود که به اندازه کافی به انتخاب خود فکر کنند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۳/۱۷
مدیر سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی